Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΦΟΡΗΤΗ ΜΑΘΗΣΗ στη Β'ΘΜΙΑ ΕΚΠ/ΣΗ: Η αρχή

Η φορητή μάθηση, ή μάθηση μέσω προσωπικών ηλεκτρονικών συσκευών (m-learning), εξαπλώνεται με μάλλον αργούς ρυθμούς διεθνώς, συγ...

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Η περιπέτεια ενός αυγού!


Έφτασε η ώρα να εφαρμοστεί και στην πράξη ένας από τους σκοπούς για τους οποίους δημιούργησα το Blog: Φορητή μάθηση στην Εκπαίδευση. 

Μέσω του κινητού σας λοιπόν και όχι μόνο (το 90% της επισκεψιμότητας του blog μου γίνεται μέσω smartphone) μπορείτε να πάρετε κάποιες πληροφορίες και ιδέες μιας σημαντικής εκδήλωσης, αλλά και να παρακολουθήσετε με βίντεο που ανέβασα στο προσωπικό μου κανάλι, ένα από τα πολλά πειράματα που πραγματοποιήθηκαν. 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Το Σάββατο 28/1, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πυθαγόρας πραγματοποιήθηκε η δράση "Εργαστηριακά Πειράματα Φυσικής... και άλλες Εκρήξεις" στο πλαίσιο του Πανεπιστημίου Παιδιών που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Τομέας της Δημωφέλειας

Στην εκδήλωση πήραν μέρος 140 μαθητές Δημοτικών του Ν. Καβάλας και όμορων Νομών, οι οποίοι ενθουσιάστηκαν και στο τέλος των πειραμάτων πρόσθεσαν ακόμη μία σφραγίδα στο "Διαβατήριο Γνώσης" τους.

Τα πειράματα εκτελέσαμε έξι Φυσικοί: Εκτός από εμένα, το δυναμικό παρών έδωσαν οι Λίτσα Καρπόζηλου, Μαρία Τζούμα, Γιάννης Ζηλιαχωβινός, Κώστας Κλειτσιώτης και Δημήτρης Θεοδωρίδης, ο οποίος μάλιστα δεν εκτέλεσε ο ίδιος τα πειράματα παρά δύο μαθητές του από το Λύκειο Ελευθερούπολης.

Στον βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε την "περιπέτεια ενός αυγού": Ένα... άμοιρο αυγό βασανίζεται από τον καλό συνάδελφο, φίλο και υπεύθυνο του Ε.Κ.Φ.Ε. Καβάλας, Γιάννη Ζηλιαχωβινό: Ανάλογα με το αν υπερτερεί η ατμοσφαιρική πίεση ή η πίεση εντός του σωλήνα, το αυγό κινείται προς διαφορετική κατεύθυνση. Η μεταβολή της πίεσης εντός του σωλήνα εξαρτάται φυσικά από τη θερμοκρασία του αέρα και σχετίζεται αντίστοιχα με τη διαστολή/συστολή των αερίων. Περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο:

 

Το βίντεο μπορείτε να το βρείτε και στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=3D7gx4ZSeZM&feature=youtu.be


Μανόλης Κουσλόγλου
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου