Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΦΟΡΗΤΗ ΜΑΘΗΣΗ στη Β'ΘΜΙΑ ΕΚΠ/ΣΗ: Η αρχή

Η φορητή μάθηση, ή μάθηση μέσω προσωπικών ηλεκτρονικών συσκευών (m-learning), εξαπλώνεται με μάλλον αργούς ρυθμούς διεθνώς, συγ...

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

DAILY MAIL: Άνδρας παντρεύεται το smartphone του στο Las Vegas



Στο Las Vegas λαμβάνουν χώρα πολλοί γάμοι, αλλά ένας άνθρωπος ταξίδεψε εκεί μόνο και μόνο για να παντρευτεί το κινητό του τηλέφωνο, σε μια προσπάθεια να υπογραμμίσει την αυξανόμενη κοινωνική αφοσίωση και εξάρτηση από τα smartphones.

«Ας είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας: Συνδεόμαστε με τα κινητά μας σε πολλά συναισθηματικά επίπεδα», δηλώνει ο… γαμπρός σε ένα βίντεο που τεκμηριώνει τον ιδιόμορφο γάμο του. «Προστρέχουμε σε αυτό για παρηγοριά, για να μας ηρεμήσει, για να μας κοιμίσει, να μας ξεαγχώσει, κάτι που για μένα αποτελεί την έννοια της σχέσης. Συνεπώς, κατά μία έννοια το κινητό μου αποτελεί την πιο μακροχρόνια σχέση μου και γι’ αυτό αποφάσισα να δω πώς είναι πραγματικά να παντρεύεσαι με αυτό».
 
Ο Aaron εξηγεί ότι όταν έφτασε στο Las Vegas, επισκέφθηκε ένα παρεκκλήσι για να δει αν θα αποδεχόταν εκεί να πραγματοποιήσουν αυτήν την «κάπως ανορθόδοξη τελετή», και χάρηκε όταν διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι εκεί ήταν πολύ ανοιχτόμυαλοι σε αυτό το θέμα. «Νομίζω ότι ήταν πολύ ενθουσιασμένοι με την προοπτική», δηλώνει. «Είναι κάτι διαφορετικό και κάτι νέο».

Ο Aaron φόρεσε το κοστούμι του και οδήγησε μόνος του το ροζ αυτοκίνητό του, παρέα με το κινητό του. Στο παρεκκλήσι, το μαύρο iPhone του ήταν… ντυμένο με ένα άσπρο κουτί και ακουμπισμένο σε ένα διακοσμημένο σταντ. Υπήρχαν και μερικοί προσκεκλημένοι στον παράξενο γάμο.
 «Προσπαθώ να αναρωτηθώ τι ακριβώς σημαίνει μία τέτοια σχέση και γι’ αυτό το πάω όσο πιο μακριά μπορώ», δηλώνει. 

Κατά τη διάρκεια του γάμου, ο τελετάρχης ζήτησε από τον Aaron να σκεφτεί όλες τις καλές στιγμές που μοιράστηκε με το κινητό του πριν του ζητήσει να υποσχεθεί το τιμά και να του παρέχει όλες τις ανέσεις. Όταν ήρθε η ώρα να ανταλλάξουν δαχτυλίδια, ο Aaron πήρε το κινητό τηλέφωνο και τοποθέτησε το δάχτυλό του σε ένα δαχτυλίδι που είχε συνδέσει στη θήκη του κινητού του.
Κι ενώ δεν ανταλλάχθηκαν φιλιά, ο Aaron ήταν όλα χαμόγελα καθώς συνόδευε στο διάδρομο…τη σύζυγό του. Ωστόσο, ο γάμος δεν αναγνωρίζεται στην πολιτεία της Νεβάδα.

«Ο γάμος δεν είναι νόμιμος μεν, αλλά αυτό που ελπίζω είναι να λειτουργήσει ως  μια συμβολική χειρονομία που θα καταδείξει το πόσο πολύτιμα γίνονται τα κινητά μας στην καθημερινή μας ζωή και έτσι να οδηγήσει και άλλους ανθρώπους να αναρωτηθούν σχετικά με τις σχέσεις τους με τα κινητά.

Όπως σχολίασε πάντως ένας χρήστης στο Youtube: «Είμαι χαρούμενος που αυτός ο ηλίθιος δεν θα αναπαραχθεί»


ΠΗΓΗ: DAILY MAIL
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου