Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΦΟΡΗΤΗ ΜΑΘΗΣΗ στη Β'ΘΜΙΑ ΕΚΠ/ΣΗ: Η αρχή

Η φορητή μάθηση, ή μάθηση μέσω προσωπικών ηλεκτρονικών συσκευών (m-learning), εξαπλώνεται με μάλλον αργούς ρυθμούς διεθνώς, συγ...

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Έρευνα της FOCUS BARI στην Ελλάδα: Χρήση ιντερνετ και κινητών από παιδιά και άλλα ενδιαφέροντα...

 
       
       

          Σύμφωνα με Πανελλαδική έρευνα της Focus Bari, η χρήση του διαδικτύου στην Ελλάδα από τα παιδιά ηλικίας 10 - 12 ετών πλησιάζει πλέον το 90%, όσο δηλαδή είναι και το ποσοστό των χρηστών του ίντερνετ στις μεγαλύτερες ηλικίες των 13 - 44 ετών.

           Επίσης, ένα στα 6 παιδιά στις ηλικίες 6 έως 12 ετών διαθέτουν κινητό τηλέφωνο .

          Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός επίσης, ότι οι ηλικίες 13-44 ετών επισκέπτονται σε καθημερινή βάση sites κοινωνικής δικτύωσης και η μέση περιήγησή τους διαρκεί 3,5 ώρες.    
    
          Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο που προκύπτει από την έρευνα είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι σερφάρουν στο ίντερνετ μέσω των κινητών τους (ποσοστό 58%) , ενώ ακολουθούν τα laptops (50,7%) και ο σταθερός υπολογιστής (36,5%).

          Πραγματικά είναι να απορεί κανείς πώς είναι δυνατό εργαλεία όπως το ίντερνετ και οι φορητές συσκευές επικοινωνίας να έχουν τόσο μεγάλη διείσδυση στα παιδιά και την ίδια ώρα η αξιοποίησή τους στην ελληνική εκπαίδευση να είναι στην κυριολεξία ανύπαρκτη.


Μανόλης Κουσλόγλου
ΠΗΓΗ:  http://www.infocom.gr/  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου